Jumaat, 7 Oktober 2011

Kemeriahan Majlis Anugerah Kokurikulum

Pada 6 Oktober 2011 (Khamis) telah dilangsungkan Majlis Anugerah Kokurikulum serta Majlis Pentauliahan Pengawas Sekolah dan Pengawas Pusat Sumber Sekolah.  Majlis telah dirasmikan oleh Encik Roslan bin Hj Ahmad (ADUN Merlimau).  Berikut ialah selingan foto serta klip video berkaitan untuk tatapan kita semua.  

Persembahan nyanyian solo yang menyegarkan


Persembahan hebat tarian zapin TJ


Skuad Bomba TJ sedia menanti pemeriksaan dibuat

Skuad JPA3 dengan uniform baru yang cukup segak bergaya

Pemeriksaan barisan pasukan Polis TJ 

Pemeriksaan barisan  Pasukan Bomba TJBomba TJ Best yang cukup segak

Pasukan Puteri Islam pun  tidak kurang hebatnya

Olahragawan dan Olahragawati SMT Jasin bersama VIP

Pasukan Kompang TJ pun hebat juga ...

Selasa, 4 Oktober 2011

Majlis Anugerah Akademik, Bacaan Yaasin dan Solat Hajat

Pihak sekolah bercadang mengadakan Majlis Anugerah Akademik dan Bacaan Yaasin serta Solat Hajat sempena SPM 2011 pada 21 Oktober ini.  Disebelah pagi, penjaga berpeluang menyaksikan majlis anugerah kecemerlangan akademik (berdasarkan keputusan peperiksaan percubaan SPM).  Pelajar yang menerima anugerah terdiri daripada pelajar yang mendapat gred 6A ke atas dan pelajar dikedudukan pertama hingga ke tiga kelas masing-masing. Majlis bacaan Yaasin dan Solat Hajat SPM pula akan bermula jam 9.00 pagi di surau sekolah dan dihadiri oleh semua penjaga pelajar tingkatan 5.  Berikut ialah cadangan aturcara majlis pada hari berkenaan. SILA KLIK UNTUK IMEJ YANG LEBIH JELAS.Ahad, 2 Oktober 2011

Arca Pelajar Perintis SMT Jasin Diperbaiki

Sebuah arca yang nampak terbiar dan semakin lusuh sedang dalam proses pembaikan.  Kerja-kerja menulis semula senarai nama kumpulan pelajar pertama (tahun 2000) SMT Jasin yang juga menjadi perintis kemasukan ke sekolah ini sedang dilaksanakan.  Pihak sekolah bercadang menggunakan bahan Alu Carbon, Acrylic 5 mm c/w Outdoor Sticker & Iron Frame untuk kerja pengubahsuaian berkenaan.  Dalam pada itu, saya menyeru kepada warga SMT Jasin yang mengenali atau dapat berhubung dengan mana-mana pelajar perintis (Tahun 2000) sekolah ini supaya mendapatkan butiran lanjut bekas pelajar berkenaan.  Pihak sekolah sedang berusaha untuk mengumpulkan dana bagi menampung kos pembaikan arca berkenaan melalui sumbangan yang mungkin boleh diberikan oleh bekas-bekas pelajar perintis ini.

Kerja membuka plak yang telah lusuh untuk digantikan dengan plak baru
untuk menjadikan arca kelihatan lebih menarik.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...