Isnin, 11 Jun 2012

Facebook Page SMT Jasin

Mulai semalam, warga SMT Jasin boleh berinteraksi melalui Facebook Page yang baru dibuka oleh pihak pentadbiran sekolah di alamat berikut :

Facebook Page ini dikembangkan melalui akaun Facebook saya sendiri yang secara tidak langsung bertindak sebagai "manager".  Saya seterusnya telah melantik Guru Penolong Kanan 1 iaituTn Hj. Mustaza sebagai "moderator".  Tugas "manager" dan "moderator" ialah seperti berikut ;Dalam pada itu, semua warga SMT Jasin boleh menyertai Facebook Page ini tanpa perlu menawarkan diri sebagai "Friend" sebagai mana kebiasaannya.  Anda hanya perlu "Log In" (jika telah mempunyai akaun Facebook) atau Sign Up" (Jika baru ingin membuka akaun Facebook).  Anda boleh memberi komen, membuat respon, memilih "like" atau tidak dan sebagainya melalui laman ini.  Beberapa ciri istimewa telah pun dipasang di Facebook Page ini untuk tujuan keselamatan.  Ini termasuklah "mengunci" berbagai perkataan sensitif supaya tidak boleh digunakan semasa membuat komen. Bilangan perkataan berkenaan boleh ditambah dari semasa ke semasa mengikut keperluan.

Dengan terbitnya Facebook Page SMT Jasin ini, warga SMT Jasin boleh melihat serta memuat turun lebih banyak foto berkaitan dengan program sekolah. Jadi saya tidak perlu memuatkan banyak foto di blog ini lagi kerana ianya memakan banyak masa. Saya mengucapkan selamat menggunakan Facebook Page ini untuk kita memakmurkan lagi alam komunikasi maya dikalangan warga SMT Jasin.  Bravo SMT Jasin !!!!!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...