Jumaat, 18 Mei 2012

Pelajar Kita Jadi Penyokong Jepun !!!


Kejohanan hoki Piala Belia Asia yang dilangsungkan di Stadium Hoki Bukit Serindit Melaka menyaksikan Malaysia muncul juara mengalahkan Pakistan dengan jaringan 2 berbalas 1.  Dalam pada kita sibuk menyokong pasukan kesayangan kita Malaysia ... ada juga penyokong palsu ..... iaitu penyokong upahan yang disediakan oleh pihak penganjur kejohanan.  Rupanya 150 pelajar Sekolah Menengah Teknik Jasin telah diupah khas untuk menjadi penyokong pasukan hoki Jepun. Saksikanlah gelagat mereka melalui paparan foto-foto ini.   


"Michiko"  dengan bendera Jepun kesayangannya

Sorakan hangat penyokong Jepun

Wah bendera Jepun masa perang dunia pun ada 

Sorakan Jepun oh Jepun

Jepun .. oh Jepun

Lambaian bendera Jepun oleh penyokong

Aksi di podium penyokong Jepun

Sokong Jepun sampai ke malam

Alamak ... penyokong Jepun dah haus ..

Wah ... suka benar si Jepun ni bila disokong
oleh pelajar SMT Jasin

Mentor pasukan sorak Jepun yang
didatangkan khas dari Jasin

Memang sebijik ada rupa orang Jepun pun ...

Isnin, 14 Mei 2012

Acara Menembak Bakal Jadi Tumpuan Hari Guru Esok

Enam laras senapang kayu telah siap disediakan untuk acara menembak sempena Hari Guru esok.  Acara ini tentunya menarik kerana terdapat ramai penembak handalan di sekolah ini.  Antara mereka yang telah bersiap sedia untuk bertanding dalam acara ini ialah Ecik Phoo, Encik Rashid dan Encik Isa.  Difahamkan  mereka telah berlatih secara intensif selama sebulan untuk memenangi acara ini. Saksikan kehebatan mereka bersama senapang masing-masing esok !!!

Enam laras senapang kayu yang siap disediakan

Tiga penembak handalan dengan senapang kayu
masing-masing


Selamat Hari Guru

Sempena Sambutan Hari Guru saya ingin mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru Sekolah Menengah Teknik Jasin.  Jasa serta sumbangan cikgu semua dalam mendidik anak bangsa sungguh dihargai serta disanjung tinggi.  Saya berharap kita akan untuk terus berjuang untuk meningkatkan lagi kecemerlangan pelajar sekolah ini dalam berbagai bidang.  Semoga Allah membalas jasa bakti yang cikgu telah curahkan selama ini.  Terima Kasih.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...